طراحی و ساخت قالب لاستیک

خواص بی نظیر قطعات لاستیکی موجب تقاضای روز افزون استفاده از این قطعات در صنعت گردیده است.

 روش های تولید متنوعی برای تولید قطعات لاستیکی ابداع گردیده است، که صاحبان صنایع می بایست با توجه به پارامترهای موجود در هر محصول از جمله تیراژ تولید، کیفیت مد نظر، هزینه تمام شده ، تجهیزات موجود و…..  بهینه ترین روش را برای خود انتخاب نمایند.

روش لقمه ای برای تولید قطعات لاستیکی

ابتدایی و کم هزینه ترین روش برای تولید قطعات لاستیکی، استفاده از قالبهای لقمه‌ای می باشد.  در این روش  قالب ها به صورت دو نیمه مجزا هستند، که به وسیله پرس های مخصوص به دمای تعیین شده می‌رسند. مواد اولیه به صورت کامپاند  از پیش تعیین شده ، به صورت لقمه‌ای و به جرم محاسبه شده داخل هر حفره قالب قرار می‌گیرد و پس از تحت فشار قرار گرفتن توسط پرس در دمای معین به شکل قطعه نهایی تبدیل خواهد شد. 

مزایا و معایب روش لقمه ای برای تولید قطعه لاستیکی

از مهمترین مزایای این روش هزینه و زمان ساخت قالب نسبتاً پایین می باشد. اما مهمترین عیب استفاده از این روش کیفیت نسبتا پایین قطعات خروجی و وجود پلیسه فراوان می‌باشد، که هزینه‌های جانبی فراوان را در بلندمدت به صاحبان مشاغل تحمیل خواهد نمود.

تولید قطعات لاستیکی به روش تزریق غیر مستقیم

 روش دیگری که برای تولید قطعات لاستیکی، بخصوص قطعات دارای ماهیچه استفاده می گردد، روش تزریق غیرمستقیم است.

 در این روش یک سیلندر تزریق به عنوان جزئی از قالب که توسط پرس به دمای مد نظر می‌رسد وجود دارد. با انجام هر سیکل پرس، مقداری از کامپاند اولیه از طریق منافذ ریزی که روی سیلندر تعبیه شده درون دیگر اجزای قالب تزریق می شود.

مزایا و معایب تولید قطعه لاستیکی به روش تزریق غیر مستقیم

 در این روش کیفیت محصول خروجی بالاتر و میزان پلیسه نیز کمتر می باشد. مهمترین نقطه ضعف این روش حساسیت بالای طراحی و ساخت و استفاده از قالب میباشد. در صورت بروز خطا در هر کدام از مراحل ساخت یا به کارگیری و غالب احتمال آسیب پذیری آن بالا می باشد.

 روش تزریق پلاستیک به عنوان یکی از کارآمدترین روش های تولید قطعات لاستیکی شناخته می شود. در این روش که شباهت زیادی به فرآیند تزریق پلاستیک دارد، کامپاند از طریق ماردون دستگاه پس از رسیدن به دمای تعیین شده وارد قالب می‌گردد ، و پس از طی زمان محاسبه شده فرم مدنظر را گرفته و از قالب خارج می گردد. کیفیت بالای محصول خروجی، کاربری نسبتا آسان قالب و زمان صرف شده کمتر برای تولید هر قطعه از جمله مزایای این روش می باشد.

 ساختار پیچیده تر قالب و هزینه اولیه بالاتر ساخت قالب از جمله نکات منفی این روش می باشد که  در صورت زیاد بودن تیراژ تولید محصولات این هزینه اولیه قابل چشم پوشی می باشد.

مراحل ساخت قالب های لاستیکی

پس از طراحی اولیه توسط تیم مهندسی، ساخت قالب آغاز می شود در ساخت قالبهای لاستیکی عموماً از فولادهای ck45، MO40 وگرمکار استفاده می شود که مقاومت بیشتری در مقابل دما و فشار دارند ، و معمولاً پوشش کروم سخت برای این قالب ها استفاده می شود.

حال که با این فرآیند به صورت کلی آشنا شدید برای طراحی اولیه قالب بهتر است به بخش طراحی ما مراجعه کرده و پس از طراحی و تایید نهایی، ساخت قالب شما آغاز می شود.

 طول فرایند ساخت بسته به نوع قالب شما متفاوت  است.  ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن با بهترین عملکرد یک قالب خوب برای شما می سازیم.